Ambachtelijk Hoeksche Waard

Doelgroep:

  • Gezinnen met kinderen
  • Gezinnen zonder kinderen
  • 55+ers

Inbegrepen:

Dit ga je doen

1 Museum Hoeksche Waard

De dag start in Museum Hoeksche Waard 't Hof van Assendelft. Na de koffie/thee met iets lekkers begin je in het Oude Ambachtsherenhuis, waar veel ruimte is vrijgemaakt voor exposeren van oude ambachtswerktuigen. Zo kun je de gereedschappen zien van de smid, de schoenmaker, de timmerman en de rietdekker, die zij in vroegere tijden gebruikten. In de boerderij is ook een compleet antiek winkelinterieurgebouw, en op de zolder is zelfs een heuse schoolklas nagebouwd!  

2 Korenmolen de Lelie

Hierna rijd je door naar Puttershoek, waar de jongste molenaar van de Hoeksche Waard je te woord staat bij Korenmolen de Lelie. Een rondleiding en een film over vroeger behoort tot het programma. Houd een plekje vrij in je tas: er is een klein assortiment van producten van de molen te koop en zelfs het streekproduct Hoeksch Meel is er te koop!  

3 Koffie- en theetuin De Koffiemolen

Naast de molen vind je koffie- en theetuin De Koffiemolen, waar je heerlijk in de tuin kunt lunchen.  

4 Museum "Het Land van Strijen"

De tour gaat verder naar een ander museum in de Hoeksche Waard: Het Land van Strijen. Kom je op de 2e of 4e zaterdag van de maand? Dan zie je in de oude smederij van Strijen een smid aan het werk! 

5 Hoeksche Zuivel

Via een mooie route langs de Binnenmaas in de St. Anthonypolder rijd je naar Hoeksche Zuivel, een koeienboerderij waar uiteraard een kijkje in de stal niet mag ontbreken. Hier kun je de ambachten boer en ijsmakerij samen bekijken, en natuurlijk kun je het ook proeven! Neem een ijsje en een drankje om de dag af te sluiten.