Beestachtig Hoeksche Waard

Doelgroep

  • Gezinnen met kinderen

Inbegrepen:

  • Natuurbezoekerscentrum "Klein Profijt"
  • Wandeling door natuurgebied De Staart
  • Alpacake in Westmaas, inclusief lunch
  • Kinderboerderij Recreatieoord Binnenmaas

Dit ga je doen

1 Natuurbezoekerscentrum "Klein Profijt"

Start met een lekker kopje koffie of thee en limonade bij natuurbezoekerscentrum Klein Profijt. Je treft hier wisselende exposities van flora en fauna aan, op de eerste verdieping. Vergeet geen wandeling te maken door de vlindertuin, of het kabouterpad rondom het bezoekerscentrum te volgen.

2 Natuurgebied de Staart

Maak een mooie wandeling langs het water het Spui in het natuurgebied de Staart, waar de Schotse hooglanders en de Koninkpaarden vrij los lopen. Blijf op veilige afstand van minimaal 25 meter van deze dieren, zeker als ze kalfjes of veulens bij zich hebben lopen. Het is een prachtig gebied om rond te lopen en te genieten van de natuur, dus neem je tijd!

3 Alpacake

Met de auto rijd je richting Alpacake, de Alpacaboerderij van de Hoeksche Waard, waar je naast het knuffelen van deze dieren ook informatie krijgt over het leven van de Alpaca in Nederland. Als je klaar bent met knuffelen, staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Natuurlijk zijn de alpacas hier ook als de kippen bij!

4 Kinderboerderij Recreatieoord Binnenmaas

Mocht je nog zin en tijd over hebben na al deze indrukken, rijd dan door naar Recreatieoord Binnenmaas en bezoek de grote kinderboerderij die zich hier bevindt. Deze is gratis toegankelijk.