Toeren langs boeren

Neem een kijkje bij de boeren in de Hoeksche Waard.

Groente en fruit, je haalt het vast allemaal wel eens in de supermarkt. Maar weet je ook waar het vandaag komt en hoe het groeit?  En wat dacht je van Hoeksche chips, weet jij hoe dat gemaakt wordt? Veel fruit en groente groeit in de Hoeksche Waard en is te koop in de vele boerderijwinkels op boerenerven. Neem een kijkje bij de verschillende boerderijwinkels. 

Doelgroep:

  • Gezinnen met kinderen
  • Gezinnen zonder kinderen
  • 55+ers

Inbegrepen:

  • Lunch bij restaurant de Koningshoeve
  • Bezoek aan verse boerderijwinkels met ieder een eigen specialiteit
  • Rondleiding bij Hoeksche Hoeve

Dit ga je doen

1 Een bodem leggen

Start met een heerlijke boeren koningslunch bij de Koningshoeve in Klaaswaal, of ga voor koffie/thee met gebak. Ben je op stap met kinderen? Zij eten hier een heerlijke pannenkoek. Daarna kunnen ze hier fijn spelen in de speeltuin, en vergeet de geitjes niet!

2 Een toetje na

Na de lunch rijd je voor een heerlijk ijsje naar de Hoeksche Zuivel, aan het water de Binnenmaas in Maasdam.

3 Hoeksche Chips

Als je richting Gravendeel rijdt, wacht bij de Hoeksche Hoeve de rondleiding op je. Je krijgt uitleg hoe de aardappel verwerkt wordt tot heerlijke chips en dit kan je zien ook, en proeven. Je kunt op woensdag een rondleiding boeken. De laatste rondleiding start om 15.00 uur. Op zaterdag is het informatiepunt open.

4 Bloemen plukken

De middag eindigt bij Plukhoek Mookhoek, waar je zelf een mooi boeket kunt plukken voor thuis.

5 Extraatje

Ben je nog niet klaar met het ontdekken van de Hoeksche Waard? Breng een bezoekje aan Best Fresh/Van Herk Fruit in Mijnsheerenland en koop hier heerlijke aardbeien of andere Hoeksche producten. 

6 Extra extraatje

En/of rijd hierna nog door naar boerderij de Kikkershoek voor verse groente en fruit. Misschien kun je zelf je appels en peren wel plukken in de boomgaard!