Mini Expeditie naar de Vliedberg op Tiengemeten

Ga met de gids mee op Mini Expeditie naar de Vliedberg. We starten in het Bezoekerscentrum. Onderweg hoor je de verhalen van vroeger en leer je natuurlijk meer over de natuur op het eiland.

Vanaf de Vliedberg kun je zelf je eigen plan trekken voor de rest van jouw dag op Tiengemeten.

De Vliedberg
Op ongeveer 1,5 kilometer van de haven op Tiengemeten ligt de Vliedberg: de oorspronkelijke vluchtplaats voor het vee. De Vliedberg ligt hoger en geeft tegenwoordig een mooi uitzicht over het hele eiland. De route naar de Vliedberg is verhard. Op het uitzichtpunt zelf kan iedereen bovenop staan: er is een schuine opgang waardoor ook mensen met een rolstoel of rollator en kinderen in buggy’s van het uitzicht kunnen genieten. Iedereen kan dus mee met deze korte wandeling!

Wandelen naar de Vliedberg
De gids van Natuurmonumenten ontvangt je in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten. Daar start het verhaal en daarna de wandeling. Onderweg naar de Vliedberg passeer je de Hélènehoeve, Speelnatuur en de smederij. Na de panden in de middenkern van het eiland, ga je het bruggetje over en merk je meteen dat je middenin de natuur bent. Links en rechts van je ligt het kommoeras waar altijd wel vogels te zien zijn. De wandeling eindigt op de Vliedberg. Vanaf hier kun je zelf je eigen plan trekken: verder wandelen over onverharde routes door het westen (gele route) of het oosten (rode route) of terugwandelen.

Wanneer

  • Dinsdag 16 augustus 2022 11.30 - 13.00 uurAanmelden

Prijzen

  • Volwassenen€ 10,00 normaal
  • Volwassenen€ 7,00 ledenprijs
  • Kinderen€ 5,00 normaal
  • Kinderen€ 3,50 ledenprijs

Locatie