Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden.

De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After. In 2018 bracht de band hun debuutalbum ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op, met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma bij Ten Years After en speelde de band voor duizenden bezoekers op Waterpop in Wateringen. Ondertussen werkte de band aan een nieuw en volwassener album.

In februari 2020 bracht de band het tweede album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. De release van het album werd gevierd met een releaseshow in een nagenoeg uitverkocht Neushoorn in Leeuwarden. Na de release van het album zette het coronavirus een streep door de vele shows in de agenda maar de band weigert om stil te zitten. Daarom brengt de band in 2021 hun eerste livealbum op vinyl uit met vijf nummers van de releaseshow in Neushoorn.

Bandleden
Tim Birkenholz – Leadzang/gitaar
Inge de Vries – Basgitaar/backingvocals
Max Mollema – Drums/ backingvocals

Live in Neushoorn
Het uitbrengen van het tweede studioalbum en de bijbehorende releaseshow was voor Electric Hollers het hoogtepunt van 2020. In een nagenoeg uitverkocht Neushoorn gaf de band een ruim tweeënhalfuur-durende show met een grootse lichtshow en visuals. In samenwerking met de Friese Vinyl Club, Deepgrooves, Popfabryk en Neushoorn brengt de band binnenkort een livealbum uit met vijf nummers van deze show onder de naam ‘Live in Neushoorn’. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie!

Wanneer

  • Zaterdag 22 oktober 2022 19.30 - 23.00 uur

Locatie