Op Tiengemeten verblijven iedere dag meer vogels dan mensen. Het moeras in het midden van het eiland is waar vogeleldorado. Ze foerageren, rusten, broeden en slapen er. Overal waar je kijkt zie je vogels. Nu de bomen nog kaal zijn, kun je ook goed de nesten zien. Ga mee met de vogelgids van Natuurmonumenten en leer alles over de vogels van dit moment op Tiengemeten.

Vogels, vogels en nog eens vogels

Wandel samen met de gids langs het moeras. Het hele jaar door is dit de favoriete plek van veel vogels. Vorig jaar zijn tijdens de vogeltelling in maart ruim 9.000 vogels op het eiland geteld, verdeeld over 68 soorten. Grote kans dat je rondom het water de grote zilverreiger, verschillende soorten eenden en heel veel ganzen ziet. Ook roofvogels zoals de zeearend en de blauwe of bruine kiekendief zijn regelmatig geziene gasten op Tiengemeten. En wat dacht je van de koperwiek, bonte strandlopers en de cetti’s zanger?

Kijken en leren

Tijdens de wandeling vertelt de vogelgids over de vogels die jullie onderweg spotten. Ook vertelt hij over de nesten en het aankomende broedseizoen. Welke vogels broeden eigenlijk op Tiengemeten en wat zijn de opvallendste verschillen hierin tussen de vogels? Gebruiken ze allemaal takken voor hun nest en maken ze iedere keer een nieuwe of juist niet? Je leert het tijdens deze excursie! Kinderen vanaf 13 jaar zijn van harte welkom bij deze wandeling.

Wanneer

  • Zondag 19 februari 2023 09.00 - 12.00 uurAanmelden

Prijzen

  • Volwassenen€ 15,00
  • Volwassenen€ 10,50 ledenprijs
  • Kinderen€ 7,50
  • Kinderen€ 5,25 ledenprijs

Locatie