Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Laarzendag Strijensas

Op zaterdag 14 mei is de allereerste Laarzendag in het NLDelta-gebied, geïnitieerd vanuit de Gemeente Dordrecht.

Dat wordt gedaan in het kader van 600 jaar Elisabethsvloed, maar het kan de start worden van een wereldwijde jaarlijkse traditie. Op die dag loopt iedereen op (kap)laarzen en zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan. Samen wordt gevraagd om meer aandacht voor droge voeten en meer biodiversiteit in het NLDelta-gebied.

Ook Gemeente Hoeksche Waard doet mee, samen met Hoeksche Waard Actief en Staatsbosheer wordt er op zaterdag 14 mei vanaf 11:00 uur een mooie wandeling georganiseerd bij Natuurgebied De Oeverlanden Hollands Diep in Strijensas.

Na aanmelding ontvang je als deelnemer op jouw starttijd een routeboekje met leuke vragen en opdrachten die tijdens de wandeling van zo’n 4 kilometer óp laarzen beantwoord en uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kan er op zoek gegaan worden naar een schat in het Mottekasteel, een bezoek gebracht worden aan de Vuurtoren, wordt er een natuurlijk moddersculptuur geboetseerd met Ankie van de Kunstbus, komt er een echte boswachter langs, aan wie de deelnemers al hun vragen kunnen stellen over het natuurgebied en de dieren die erin leven én iedereen kan zijn of haar laars laten vullen met (een puntzak) friet bij Restaurant de Batterij in de haven. Deze activiteit is met name geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de ca. 6 en 12 jaar oud. 

Dus trek je laarzen aan en stap de voordeur uit! Kijk voor meer informatie of meld je aan via www.hoekschewaardactief.nl/activiteiten. Op www.600jaarelisabethsvloed.nl/laarzendag vind je álle activiteiten die er op 14 mei in het hele NLDelta-gebied georganiseerd worden.

Locatie