Varkens knuffelen

Varkens knuffelen op Landgoed de Peerdegaerdt
Wist je dat varkens ontzettend sociaal en lief zijn én dol op knuffelen? Het is niet gek als dat nieuwe informatie voor je is. De meeste mensen kennen wel de intelligentie van varkens, maar weten verder weinig van deze prachtige dieren.

Kom daarom naar De Peerdegaerdt en maak kennis met onze lieve varkens. Voel je verwonderd over onze olijke landvarkens Mary, Appa en Spikkel – ook wel bekend als ‘De Roze Diva’s’. Laat je hart stelen door de jonge, vrolijke en uiterst charmante Kunekune varkens Bobby en Amadeus. En leer de beroemdste knuffelvarkens van de Benelux kennen: onze lieve Ginger en Knor. Deze twee broers wonen inmiddels al zes jaar op De Peerdegaerdt en genieten van urenlange dutjes en het opscharrelen van valfruit onder de oude perenboom in hun wei. Daarnaast zijn ze gék op knuffelen.

Ervaar het zelf en ontmoet ze allemaal tijdens onze populaire workshop Varkens Knuffelen. Vele knuffelaars uit binnen- en buitenland gingen je al voor. De workshop is al jaren razend populair en wij snappen heel goed waarom. Ginger en Knor hebben namelijk iets rustgevends over zich en zijn onwijs lief. En van Bobby en Amadeus krijg je vanzelf een dikke grijns op je gezicht.

Varkens aaien en masseren
Tijdens de workshop leer je van alles over varkens: hoe het leven van een productievarken eruitziet en de rust en het geluk dat een vrij varken ervaart. Ook leer je onze varkens kennen en hoor je hun verhaal: wie ze zijn, waar ze vandaan komen en hoe ze op De Peerdegaerdt terecht zijn gekomen. En natuurlijk mag je naar hartenlust de varkens borstelen, aaien en masseren. De varkens genieten enorm van alle aandacht en gaan er graag eens goed voor liggen. Als bedankje krijg je een luid geknor.

En wist je dat je zelf ook gelukkig wordt van varkens aaien en masseren? Je lichaam maakt het geluksstofje oxytocine aan tijdens het knuffelen, waardoor je je tevreden en verbonden voelt. Één ding is in ieder geval zeker: na de workshop ga je met een grote lach op je gezicht weer naar huis.

Lunch en rondleiding
Maar dat is niet het enige wat deze workshop je oplevert. Geniet drie uur lang van de prachtige omgeving op Landgoed de Peerdegaerdt. Het landgoed is al meer dan honderd jaar oud en bestaat uit allerlei mooie hoekjes, prachtige tuinen en een uitgestrekte hoogstamboomgaard. In de weilanden en de stallen wonen naast onze varkens nog talloze andere dieren. Tijdens een uitgebreide rondleiding over het landgoed ontmoet je ze allemaal. De ganzen zullen je waarschijnlijk luidkeels gedag zeggen en als je geluk hebt, zie je nog één van onze ransuilen.

Bovendien start de workshop met een biologische lunch: we serveren een heerlijk plantaardig broodje burger!

Foto’s maken is tijdens de workshop toegestaan. Er is tijdens de workshop ruim voldoende tijd voor het maken van de leukste foto’s van de varkens, zoals leuke #pigsies (selfies van jou met Ginger, Knor, Bobby of Amadeus). Kom vast in de sfeer en bekijk de foto’s van de eerdere workshops Varkens Knuffelen!

Dierenopvang en non-profit
Deze workshop is een initiatief van Stichting Beleef de Peerdegaerdt. Als non-profit organisatie houdt Landgoed de Peerdegaerdt zich onder meer bezig met het opvangen van dieren uit nare omstandigheden. Veel van de dieren op het landgoed zijn gered van de slacht of uit andere vreselijke omstandigheden. Zij hebben op het landgoed een veilig thuis gevonden. Ook vormt De Peerdegaerdt een tijdelijke opvangplek voor dieren voor wie een liefdevolle adoptant wordt gezocht. Na een kort verblijf op het landgoed krijgen zij ergens anders een happy forever home.

Door deel te nemen aan deze workshop, steun je onze werkzaamheden. De opbrengsten van deze workshop worden namelijk volledig besteed aan de verzorging van onze dieren en het opvangen van nieuwe dieren. Het draagt bij aan het betalen van de kosten van nieuw voer, bezoeken aan de dierenarts en het onderhoud van de dierenverblijven. Het is een win-win: door jouw deelname aan deze workshop doe je een unieke ervaring op tijdens een superleuke middag én draag je bij aan het heerlijke scharrelleven van talloze dieren op ons landgoed en elders.

Wanneer

  • Zondag 15 oktober 2023 13.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • € 45,00

Locatie