Lang geleden, nog voordat het Kerstfeest gevierd werd, was er een Germaans volksfeest rond de kortste dag van het jaar, dit werd ook wel het Midwinterfeest of lichtfeest genoemd. In een periode van twaalf dagen waren er tal van rituelen. Nu is het natuurlijk wat uitgebreid om twaalf dagen lang een midwinter te vieren,  daarom heeft Natuurmonumenten er de Midwinterdag op Tiengemeten van gemaakt!

Midwinterdag op Tiengemeten

Op zaterdag 17 december de winter beleven op Tiengemeten! Een dag voor jong, oud en iedereen er tussenin. Natuurmonumenten organiseert diverse activiteiten en wandelingen door de natuur. Van een ritje in een echte Slee met Zeeuws trekpaard tot een gratis excursie met één van de Gidsen. Van Boswachter spreekuur tot een gezellig marktje. Kun jij het je al voorstellen, na een excursie met de gids een heerlijke kop warme chocomelk in het bezoekerscentrum?

Die dag zijn ook het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum geopend. In het Rien Poortvliet Museum kunnen vooral kinderen zich die dag vermaken. Op de kabouterzolder kan er naar harte lust gespeeld worden in kaboutersfeer en op de benedenverdieping kunnen de kinderen kiezen uit verschillende knutselwerkjes rond het thema kerst en winter. Voor elke leeftijdsgroep valt er iets te beleven.

Het hoofdgebouw is deze dag afgesloten, omdat de expositie van dit jaar verwijderd is om plaats te maken voor een nieuwe expositie met als thema “Rien’s Beestenboel”. Vanaf april volgend jaar is deze expositie te bewonderen.

In het bijgebouw kan wel gekeken worden naar dvd’s van het werk van Rien Poortvliet en geluisterd worden naar de toelichting die Rien er zelf bij geeft.
Het Landbouwmuseum geeft een beeld van de mechanische ontwikkeling in de landbouw door de jaren heen. Ook daar ben je van harte welkom.
Beide musea zijn deze dag gratis te bezoeken!

Het enige wat jij hoeft te doen is je warm aan te kleden en een pontticket te boeken voor deze dag! Kom je ook gezellig?

Wanneer

  • Zaterdag 17 december 2022 11.15 - 16.30 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie