Expositie eco-art van Diana Bloemendal

Fotograaf/maker Diana Bloemendal uit Oud-Beijerland geniet enorm van de natuur. Bij fietstochten en wandelingen in de Hoeksche Waard verzamelt ze bloemen en bladeren gedurende de verschillende seizoenen. Met de natuurlijke verfstoffen die aanwezig zijn in deze planten maakt ze met behulp van een lang proces afdrukken op aquarelpapier.

Dit gebeurt door toevoeging van natuurlijke stoffen zoals azijn en aluin aan water. Het water wordt met het papier en de planten een uur lang onder hoge temperatuur verhit. De planten laten hierdoor hun natuurlijke kleurstoffen achter op het papier. Het resultaat is nooit hetzelfde en altijd weer verrassend. “Het is elke keer weer een wonder wat er op het papier verschijnt. Elke plant reageert anders en de afdrukken zijn nooit hetzelfde. Het zijn aquarellen die de natuur zelf heeft gemaakt, Eco Art!”.

Voor enkele van de ecoprints in deze expositie zijn planten verzameld in de tuin en grienden rond natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland. Er zijn afdrukken te zien van o.a. rietpluimen en het groot hoefblad. In een fotoboek dat speciaal voor deze expositie is gemaakt is te zien hoe Diana te werk gaat bij het proces van afdrukken maken.

De expositie is te bezichtigen in de maanden maart en april in natuurbezoekerscentrum (NBC) Klein Profijt. NBC Klein Profijt is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

In Klein Profijt zijn ook permanente exposities te zien over flora en fauna in de Hoeksche Waard, de historie van de voormalige zalmvisserij; er zijn diverse jeugdactiviteiten etc.

Klik hier voor uitgebreide informatie over NBC Klein Profijt.

Klik hier voor alle activiteiten van HWL in dit 50jarig jubileumjaar 

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 30 april 2023

Prijzen

  • Gratis

Locatie