Workshop moestuinieren

Contact

Adres:
Landgoed De Peerdegaerdt
Kruisdijk 4 b
3291 LH Strijen
Plan je route
Wil je graag een moestuin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al een tijdje enthousiast bezig met het telen van je eigen groenten, maar wil je meer tips en verdieping?

In de workshop moestuinieren op Landgoed de Peerdegaerdt neemt moestuinvrouw Agaath je mee naar onze enorme ecologische moestuin. Met maar liefst 2500 m² oppervlakte is onze moestuin een kleurrijk paradijs. Je vindt er een grote variatie aan groenten en fruit, een verzameling kruiden waar je bijvoorbeeld helende thee van kunt zetten én een heleboel prachtige bloemen waar veel bijen en vlinders op af komen.

Workshop Moestuinieren, vooral praktisch

Agaath weet alles van moestuinen af. Haar jarenlange ervaring in de (moes)tuinen van Villa Augustus zet zij nu in voor De Peerdegaerdt. En in onze workshop moestuinieren deelt zij haar kennis met jou! Onder het genot van een heerlijk Peerdegaerdts sapje (én appeltaart!) krijg je veel informatie over het kweken van je eigen groenten, kruiden en fruit. Je gaat naar huis met talloze praktische tips waar je direct mee aan de slag kan.

Ecologisch en gifvrij

Daarnaast deelt Agaath niet alleen tips over het opzetten en onderhouden van een moestuin, maar gaat ook uitgebreid in op hoe ecologisch moestuinieren in zijn werk gaat. Op De Peerdegaerdt werken we namelijk graag samen met de natuur. Daarom is onze moestuin volledig ecologisch en dus gifvrij. Agaath vertelt je hoe dat werkt en hoe jij zelf ecologisch je eigen voedsel kan kweken. Naast haar uitgebreide uitleg is er voldoende tijd voor het stellen van al jouw persoonlijke tuinvragen.

Rondleiding én moestuinpakketje

Tijdens een korte pauze nemen we je graag mee voor een rondleiding over ons sprookjesachtige landgoed. Je ontmoet alle dieren die bij ons wonen en ziet met een beetje geluk zelfs één van onze ransuilen! Na afloop van deze gezellige middag dwaal je nog één keer door onze prachtige moestuin om je eigen pakketje voor thuis samen te stellen. Afhankelijk van wat er op dat moment groeit en bloeit, ga je naar huis met bijvoorbeeld heerlijke verse verveine (citroenverbena) voor in de thee, courgette voor een lekkere soep of een mooi veldboeket voor op tafel.

Wanneer

  • Zaterdag 1 oktober 2022 14.00 - 16.30 uurAanmelden

Prijzen

  • € 45,00

Locatie