Spuidag Oud-Beijerland

Contact

Adres:
Oud-Beijerland Centrum
Veilingpassage 2
3262 SX Oud-Beijerland
Plan je route
De Spuidag op zaterdag 17 juni, het volledige programma volgt nog op deze website.

Naast alle entertainment, muziek en activiteiten zal er ook een markt zijn. Hiervoor kun je hier inschrijven.

De Spuidag op zaterdag 17 juni is het maritieme feest rondom de haven en het centrum van Oud-Beijerland, deze mag je zeker niet missen. Ieder jaar komen hier duizenden bezoekers op af en dat is niet voor niets. Een vol programma vol entertainment, activiteiten, muziek, een gezellige markt en roodtrucks maken deze dag voor onze bezoekers een top dag. Zandsculpturen, duiktank, NK schoproeien, boten bezichtigen, watersport demo’s, straattheater, en nog veel meer.

NK Schoproeien

Al ruimschoots meer dan 10 jaar is het NK schoproeien hèt hoogtepunt op de Spuidagen in Oud-Beijerland. Een spannende wedstrijd met maximaal 16 teams die in de haven van Oud-Beijerland met hun krachtsinspanning zorgen ze voor vertier met juichende toeschouwers afgeladen kademuren.

Schoproeien is een trekwedstrijd tussen 2 teams in een paar roeiboten, die met een sterk touw aan elkaar verbonden zijn. In iedere boot zitten de 4 teamleden die met tuinschoppen proberen krachtiger te roeien, dan het tegenstanderteam in de andere roeiboot. Waarom tuinschoppen? Dat is voor iedereen veel gemakkelijker dan peddels, roeispanen of riemen. Met tuinschoppen roeien geeft vooral aan dat eigenlijk iedereen kan meedoen, als je maar een team hebt van 4 mensen (minimum leeftijd: 16 jaar, jongens, meisjes, mannen en vrouwen; gemengde teams zijn toegestaan oftewel, het is een voluit gender-neutrale competitie!). (Per ploeg is één reserve-lid mogelijk, voor als er iemand onverhoeds uitvalt.) Er is ruimte voor maximaal 16 ploegen.

Het Schoproeien vindt plaats in de haven van Oud-Beijerland, ter hoogte van LOOXS (= vh. Havenzicht) aan de Havendam 16. De teams moeten 14.00 uur hun aanwezigheid melden aan de wedstrijdleiding in vm. café Havenzicht. De wedstrijd begint om ca. 14.30 uur. De verschillende wedstrijdronden worden in 2 à 2,5 uur afgewikkeld. 

Wanneer

  • Zaterdag 17 juni 2023 10.00 - 17.00 uur

Locatie