Netty van Zetten in De Opkamer

Zondag 8 januari opende galerie De Opkamer met een expositie van Netty van Zetten uit Barendrecht, welke tot eind februari op afspraak te bezoeken is. Voor 5 februari tussen 13.00 en 17.00 is een afspraak maken niet nodig. 

Netty werkte vroeger graag met diverse materialen zoals klei, speksteen, mergel, cement en op schuim. De laatste jaren werkt ze graag met epoxy. Dit is een kleurloze kunsthars die uit twee componenten bestaat. Door toevoeging van verschillende pigmenten krijg je de kleuren. Dit materiaal geeft vele mogelijkheden zowel in het platte vlak als in 3D.

Ook werkt ze met alcoholinkt. Door verschillende kleuren aan te brengen en deze te mengen ontstaan boeiende kleurvormen. In De Opkamer zijn diverse creaties van epoxy en alcoholinkt te zien.

Na de opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten, afdeling Monumentale Vormgeving en de Nutsacademie M.O. Handvaardigheid, beiden te Rotterdam, is zij enige tijd verbonden geweest als docente Handvaardigheid in het Middelbaar Onderwijs. 15 jaar lang was ze als docente Boetseren en Beeldhouwen verbonden aan het Centrum voor de kunsten in Barendrecht en bij de Volksuniversiteit in Ridderkerk. Netty geeft in haar eigen atelier workshops epoxy en werken met alcoholinkt. Meer over haar werk lees je op haar website.

Wanneer

  • Zondag 5 februari 2023 13.00 - 17.00 uur

Locatie