Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Wandeling Sint Anthoniepolder (ter herdenking van de Sint Elisabethsvloed)

Contact

Adres:
Kerk Sint Anthoniepolder
Polderdijk 67
Maasdam
Plan je route

Op zaterdagochtend 25 juni organiseert gemeente Hoeksche Waard een bijzondere, begeleide wandeling in de Sint Anthoniepolder. Deze gratis wandeling is een kennismaking met de oudste polder van de Hoeksche Waard, de Sint Anthoniepolder aan de Binnenbedijkte Maas in Maasdam. Gidsen Willy Spaan en Johan Dam vertellen meer over de geschiedenis. De wandeling is ook de afsluiter van de activiteiten die plaatsvonden rondom de herdenking 600 jaar Sint Elisabethsvloed.

Sint Anthoniepolder bleef als enige gespaard
600 jaar geleden werd de Groote of Zuid-Hollandsche Waard verdronken door de Sint Elisabethsvloed. De kleine Sint Anthoniepolder bleef als enige gespaard en was het startpunt voor de latere vorming van de Hoeksche Waard. We herdenken dit met een rondje Sint Anthoniepolder. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen meer over deze bijzondere geschiedenis en bezoeken we markante punten op de route. De helft van de route wordt gewandeld (ca. 3,5 kilometer) en de andere helft is met de bus.

Aanmelden
Deze gratis wandeling start om 9:00 uur en aanmelden is verplicht. Na aanmelden ontvang je binnen 2 werkdagen een bevestiging en een programma van de wandeling. Voor deze wandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Hierbij geldt vol = vol.

Prijzen

  • Gratis

Locatie