Altijd iets te doen

Hier ben je welkom voor alle informatie over de Hoeksche Waard. Een eiland van rust, ruimte en vriendelijkheid. Vind inspiratie voor een dagje weg of de nieuwste winkels. Zoek lekkere adresjes voor lunch en diner in onze dorpen, ontdek de leukste plekken om naar buiten de natuur in te gaan en beleef de historie van de Hoeksche Waard. Naast deze uitgebreide website hebben we ook twee Inspiratiepunten waar je meer informatie kunt vinden over de Hoeksche Waard maar ook heerlijke streekproducten kunt proeven en allerlei leesmateriaal kunt ophalen, zoals ons nieuwste recreatiemagazine. Ook kun je je opgeven voor onze nieuwsbrief (zie onderaan de website) zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten.

Puzzeltocht langs historisch erfgoed

Op zaterdag 9 september was het Open Monumentendag en kon het bijzondere erfgoed van de Hoeksche Waard bewonderd worden! Voor deze dag is er een speciale puzzeltocht gemaakt die langs de bijzondere monumenten gaat. Je kunt deze route uiteraard ook nu nog maken en genieten van het bijzonder erfgoed.

Lokaal proeven

De Hoeksche Waardse horeca werkt veel met producten uit eigen streek. Want waarom ver zoeken als het in je eigen regio op het land groeit of gebrouwen wordt?

Ontdek onze streekproducten

Recreatiemagazine

Het recreatiemagazine 2023/2024 is uit! De Hoeksche Waard is verrassend veelzijdig en heeft ieder seizoen iets te bieden. Voor jong en oud, voor avonturiers en recreanten. In het nieuwe magazine staan alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij. Een papieren examplaar afhalen? Dat kan o.a. bij één van onze inspiratiepunten (kijk hier voor actuele openingstijden) en tal van andere locaties. De gehele lijst vind je hier

Bekijk het magazine

Onze tips

In de Hoeksche Waard is er altijd wat leuks te beleven, voor jong en oud! Ga het water op, duik de natuur in of boek een leuk uitstapje met het gezin. Wat je ook zoekt, er zit ongetwijfeld wat voor je tussen. 

Bekijk hier 10 x typisch Hoeksche Waard