Wonen

Kopen of huren

Woningcorporatie HW Wonen is de grootste verhuurder van sociale huurwoningen in de Hoeksche Waard. Ook kun je bij HW Wonen terecht voor koopwoningen.

Zoek jouw droomhuis

De Hoeksche Waard is een prachtig gebied om te wonen. Op dit wooneiland bij uitstek vind je rust en ruimte met alle voorzieningen op korte afstand. Kinderen hebben hier alle vrijheid bij het spelen, lekker buiten, in de natuur. Veel jongeren die in de Hoeksche Waard zijn opgegroeid, keren na een aantal jaren in de stad weer terug naar hun geboortegrond om zich hier te settelen. De vertrouwde omgeving waarin zij zelf zijn opgegroeid gunnen zij ook hun kinderen.

Begrijpelijk, de gemeente Hoeksche Waard is gemoedelijk, heeft prachtige natuur, veel sportgelegenheid en behoort tot een van de veiligste gemeenten van Nederland.

Makelaars

Nieuwbouw

De Hoeksche Waard blijft zich ontwikkelen. Kijk op de website van de gemeente voor de actuele woningbouwprojecten per dorp. 

Bekijk nieuwbouwprojecten
Wonen in de Hoeksche Waard

Zorg

Informatie over huisartsen, diëtisten, oogonderzoek, laboratoria en podotherapie worden per dorp weergegeven door Zorggroep Hoeksche Waard. In de Hoeksche Waard zijn er tevens diverse posten waar je bloed kunt laten prikken. Bekijk ze hier. 

Meer informatie
Werken in de zorg

Woon-werkverkeer

De Hoeksche Waard kent een relatief hoge uitgaande pendel van de beroepsbevolking richting Rotterdam en regio. Dit is gebruikelijk voor een gemeente die zo dicht bij een grote stad met havengebied ligt. Ruim de helft van de inwoners in de Hoeksche Waard werkt buiten de gemeentegrenzen. Het percentage werkenden dat juist de Hoeksche Waard inkomt groeit wel iets, maar is nog altijd veel langer dan de uitgaande pendel. Het meeste woon-werkverkeer rijdt over de A29 door de Heinenoordtunnel richting het werk in de Rotterdamse regio. Een deel gebruikt het veerpont Nieuw-Beijerland-Hekelingen. In de ochtend- en avondspits zijn de Kiltunnel (richting A3 en A16) en de Haringvlietbrug (A29) ook belangrijke aan- en afvoerroutes.