ONZE TOP 5

Voel je welkom in de Hoeksche Waard. In alle seizoenen heeft dit eiland iets te bieden. Ontdek het zelf met deze top 5 in willekeurige volgorde.

Tiengemeten

Natuureiland Tiengemeten is het hele jaar toegankelijk en bereikbaar met de veerdienst die dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur vertrekt en ieder heel uur vaart. Na een overtocht van 10 minuten begint jouw avontuur op het eiland. Bij het Bezoekerscentrum (in de winter alleen open in het weekend) vind je volop informatie voor een heerlijke dag in de natuur. Dit is ook het startpunt voor alle wandelroutes. Er zijn er genoeg. Dus stappers aan en gaan!

Oud-Beijerland Centrum

Ben je dol op speciaalzaken met originele producten? Hou je van gezellige horeca met (h)eerlijk eten en drinken? En pik je graag wat cultuurhistorie mee? Dan mag je het centrum van Oud-Beijerland niet missen! Je winkelt er op de gezellige winkeldijken en voorstraten langs de Vliet, met het Oude Raadhuis uit 1622. Verspreid over het centrum en langs de dorpshaven biedt Oud-Beijerland een scala aan trendy en traditionele horecazaken.

Klein Profijt

Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt is een prachtig onderkomen van het Hoekschewaards Landschap, een vereniging met vrijwilligers die zich inzetten voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap op het eiland. Het bezoekerscentrum ligt in een uniek natuurgebied aan de oever van de Oude Maas, waar je op het terras kunt genieten van de scheepvaart die voorbij komt. Wil je lekker warm binnen zitten? Dat kan ook, neem dan meteen een kijkje bij de expositie van dat moment.

Museum Hoeksche Waard

Het Hoeksche Waardse leven in vroeger tijden wordt op een levendige manier uitgebeeld in Museum Hoeksche Waard. Het museum beschikt over twee kapitale rijksmonumenten op korte afstand van elkaar. In boerderij Oost-Leeuwenstein wordt op een aantrekkelijke manier het leven van de dorpsdokter, de winkelierster, de herenboer, de landarbeider en het schoolkind van toen uitgebeeld.

Oeverlanden van Strijensas

De Oeverlanden van Strijensas vormen een bijzonder natuurgebied aan de zuidkant van de Hoeksche Waard. Vanaf de grote parkeerplaats loop je zo de natuur in, richting de Schotse Hooglanders in dit natuurreservaat en de vele vogels die er je er kunt spotten. Ben je meer van het avontuur? Start dan bij het laarzenpad aan de westkant van de Oeverlanden en steek met het trekpontje het water over. Kijk eens goed, zie je al een bever zwemmen? Wandel door de dichte wilgenbossen en geniet van de open vlakte in deze ‘jungle’ van de Hoeksche Waard. Sstt! Welke vogel hoor je hier?