Elk dorp heeft zijn charme

Welkom in de Hoeksche Waard! Een eiland van rust, ruimte en vriendelijkheid. Hier word je omringd door water en groen. Geniet van het authentieke polderlandschap, van de seizoenen die de akkers kleuren en het gezonde buitenleven. Proef de producten van onze vruchtbare streek.

Ontdek de historie van de Hoeksche Waard, bezoek een van de vele dorpen en neem plaats op een terras aan het water, in het groen of in een bruisend dorpscentrum. De Hoeksche Waard heeft het allemaal. Elk gebied heeft zijn charme, zowel de noord- als de zuidkant, zowel oost als west.

achtergrond namen

Ontdek Hoeksche Waard

Noordkant

De kortste afstand tot de stad Rotterdam. Wie de hectiek van de stad achter zich laat en door de Heinenoordtunnel rijdt, ontmoet de rust en de vriendelijkheid van het platteland. Hier vind je mooie dorpen aan het water, vol historie en gemoedelijkheid.

Meer over Noordkant

Oostkant

De Oostkant wordt gevormd door grote en kleine dorpen die door eeuwenoude dijken met elkaar zijn verbonden. Vanaf de oever zie je grote schepen op de rivieren, op weg naar de havens van Rotterdam, Dordrecht en verder.

Meer over Oostkant

Zuidkant

De Zuidkant wordt gevormd door grote en kleine dorpen die door eeuwenoude dijken met elkaar zijn verbonden. Vanaf de oever zie je grote schepen op de rivieren, op weg naar de havens van Rotterdam, Dordrecht en verder.

Meer over Zuidkant

Westkant

De Westkant heeft alles wat je op een eiland nodig hebt: rust en ruimte, licht en luchten. Hier kun je eindeloos fietsen over dijken, dwalen door de natuur en bij de boerderijwinkels letterlijk proeven en kopen wat de streek te bieden heeft.

Meer over Westkant