Het vaarseizoen is weer begonnen!

De eerste dagen in mei is het heerlijk weer geweest. Goed weer om eens een rondje te varen met één van de pontjes rondom het Haringvliet. Het opspattende water, het geroep van vogels en de wind door je haren…dat is pas echt genieten! Ook je fiets kan mee aan boord, zodat je aan de overkant nog genoeg kunt ontdekken.

Dit jaar is er jammer genoeg geen vaarverbinding tussen Numansdorp en Willemstad. De vaarverbinding die beide oevers van mei tot en met eind september met elkaar verbindt, moest dit jaar verplicht opnieuw aanbesteed worden. Hierop hebben de gemeenten Hoeksche Waard en Moerdijk geen officiële inschrijving ontvangen. Beide gemeenten onderzoeken nu of er mogelijkheden zijn om deze vaarverbinding in de maanden juli en augustus wél te realiseren.

Gelukkig blijven er nog genoeg leuke andere vaarverbindingen over om te genieten van al het moois op en rondom het water!

Eilandhoppen rondom het Haringvliet

Deinend op de golfslag van een voorbij varend schip wacht de veerboot tot de laatste passagier aan boord is. Maar dan klinkt het: trossen los! De schroef draait op volle toeren, het water kolkt en de boot komt langzaam in beweging. In het kielzog volgen krijsende meeuwen, speurend naar voedsel. Even weg van de vaste wal en de hectiek van de dag. Met volle teugen genieten van de overtocht, van de wind door je haren, van het opspattend water.

De brochure

Met de Deltapontjes brochure op zak ervaar je het eilandleven. Bijna alle gebieden hebben een fietsknooppuntensystem en wandelroutenetwerk. Dit maakt het nóg makkelijker om de aantrekkelijke gebieden rondom het Haringvliet te ontdekken.

Bekijk de Deltapontjes brochure

RECTIFICATIE

Helaas is in de brochure Deltapontjes 2022 bij de vaarverbinding Puttershoek-Zwijndrecht (bladzijde 14-15) niet de juiste dienstregeling vermeld. Hieronder leest u de juiste informatie:

 

 

Meer informatie

De Deltapontjes is een uitgave van gemeente Hoeksche Waard. Medio april 2022 verschijnt de nieuwe editie. De Deltapontjes kun je online bekijken, maar ook afhalen bij diverse locaties zoals campings, B&B's, restaurants, servicepunten, bilbiotheken etc. Wil je zeker zijn van de juiste tijden? Check dan voor vertrek de website van de betreffende verbinding. Voor meer informatie over actuele vertrektijden kun je ook de gratis app ‘overzetveren’ downloaden.