Het vaarseizoen is weer begonnen!

Het Deltapontjesnetwerk strekt zich uit over de hele regio in en rondom de Hoeksche Waard. In totaal varen er 9 pontjes in dit gebied tussen de Hoeksche Waard, Moerdijk, Voorne Putten en Goeree Overflakkee. De meeste pontjes varen tussen eind april en eind september, maar een aantal vaart het hele jaar door voor woon-werkverkeer. Elke pont heeft een eigen karakter, je krijgt dus steeds een andere ervaring tijdens het varen. De deltapontjes vervelen nooit! Op alle verbindingen kan de fiets mee aan boord. Door het fietsknooppuntensysteem is het makkelijk om een rondje te fietsen over één of meerdere eilanden.

Let op: helaas is er een probleem met de toegangspoort naar de steiger bij de opstapplaats Oude Tol in Oud-Beijerland. De poort kan momenteel alleen vanaf de steiger open worden gemaakt. Opstappen is dus alleen mogelijk als er passagiers zijn die de pont verlaten. De kapitein mag de veerpont niet verlaten en kan dus de poort niet voor u openen. De levertijd van de nieuwe besturing is ongeveer 10 weken. Excuses voor dit ongemak.

De brochure

Met de Deltapontjes brochure op zak ervaar je het eilandleven. Bijna alle gebieden hebben een fietsknooppuntensysteem en wandelroutenetwerk. Dit maakt het nóg makkelijker om de aantrekkelijke gebieden rondom het Haringvliet te ontdekken.

Delta-Fähren auf Deutsch

Delta ferries in English

Bekijk de Deltapontjes brochure

Vaarverbinding Numansdorp-Willemstad

Goed nieuws: veerdienst 'Anna' gaat weer varen! Deze veerdienst verzorgt de vaarverbinding tussen Numansdorp en Willemstad. Geniet tijdens de overtocht van al het moois dat het Hollands Diep te bieden heeft. Het kabbelende water, het passeren van de grote schepen en de verhalen van de schipper zorgen voor een unieke beleving.

Rondje pontje

Zin in een rondje fietsen of langeafstandswandeling? Maak dan eens gebruik van het rondje pontje 'Numansdorp-Willemstad-Moerdijk-Strijensas'. De schippers Tex Hellinga en Jan Blokland verzorgen, tegen een speciaal actietarief, deze overtochten. Voor meer informatie kun je terecht bij de schippers.

Meer informatie

De Deltapontjes is een uitgave van gemeente Hoeksche Waard. De Deltapontjes kun je online bekijken, maar ook afhalen bij diverse locaties zoals campings, B&B's, restaurants, servicepunten, bilbiotheken etc. Wil je zeker zijn van de juiste tijden? Check dan voor vertrek de website van de betreffende verbinding. Voor meer informatie over actuele vertrektijden kun je ook de gratis app ‘overzetveren’ downloaden.