Het vaarseizoen is weer begonnen!

Nog even geduld!

Het is winter en alles lijkt nog in diepe rust. De pontjes die jaarrond varen, gaan lekker door. De rest ligt nog aan de kant, te wachten op seizoen 2023. Op de achtergrond gebeurt er echter van alles. Men maakt zich klaar voor het voorjaar. Het laatste onderhoud aan de pontjes vindt plaats, er wordt al gewerkt aan de nieuwe brochure. Wat gaat het nieuwe seizoen ons brengen? Hopelijk mooi weer, zodat er veel gefietst, gewandeld en gevaren kan worden. Komt het pontje tussen Numansdorp en Willemstad, dat zo gemist wordt, weer terug? Dat is nog onzeker, maar ook daar wordt aan gewerkt. Nog even geduld. Dan kunnen we weer met volle kracht vooruit! Houdt deze site in de gaten, in het voorjaar publiceren we hier de Deltapontjesbrochure 2023. 

Eilandhoppen rondom het Haringvliet

Deinend op de golfslag van een voorbij varend schip wacht de veerboot tot de laatste passagier aan boord is. Maar dan klinkt het: trossen los! De schroef draait op volle toeren, het water kolkt en de boot komt langzaam in beweging. In het kielzog volgen krijsende meeuwen, speurend naar voedsel. Even weg van de vaste wal en de hectiek van de dag. Met volle teugen genieten van de overtocht, van de wind door je haren, van het opspattend water.

De brochure

Met de Deltapontjes brochure op zak ervaar je het eilandleven. Bijna alle gebieden hebben een fietsknooppuntensystem en wandelroutenetwerk. Dit maakt het nóg makkelijker om de aantrekkelijke gebieden rondom het Haringvliet te ontdekken.

Bekijk de Deltapontjes brochure

RECTIFICATIE

Helaas is in de brochure Deltapontjes 2022 bij de vaarverbinding Puttershoek-Zwijndrecht (bladzijde 14-15) niet de juiste dienstregeling vermeld. Hieronder leest u de juiste informatie:

 

 

Meer informatie

De Deltapontjes is een uitgave van gemeente Hoeksche Waard. De Deltapontjes kun je online bekijken, maar ook afhalen bij diverse locaties zoals campings, B&B's, restaurants, servicepunten, bilbiotheken etc. Wil je zeker zijn van de juiste tijden? Check dan voor vertrek de website van de betreffende verbinding. Voor meer informatie over actuele vertrektijden kun je ook de gratis app ‘overzetveren’ downloaden.