In de Hoeksche Waard groeien de mooiste producten. Dat zie je als je langs de uitgestrekte akkers rijdt. Zie je daar de spruitjes onder die grote bladeren? De koeien die verse melk geven? En die blozende appels aan de boom? Kom er van meegenieten en stap een van de vele boerderijwinkels binnen waar je de vers geteelde producten kunt kopen. Of kom zelf plukken of oogsten.

Zelf plukken

Als de tijd rijp is, ben je bij een aantal boeren van harte welkom om zelf je fruit te plukken, wortels en bieten te oogsten of in de bloementuin een mooi boeket samen te stellen. Dat is leuk en leerzaam voor ieder kind.

Proef de passie

De Hoeksche Waardse horeca werkt veel met producten uit eigen streek. Want waarom ver zoeken als het in je eigen regio op het land groeit of gebrouwen wordt? De Hoeksche Waard is de voedingsbodem voor de Randstad, daar smullen we graag van mee. Hier wordt het land met passie bewerkt, kunnen de koeien in alle rust grazen en goede melk of eerlijk vlees geven. Dat weten de koks, dat inspireert en proef je terug op je bord.

Streekproducten

De agrarische sector in de Hoeksche Waard is een ondernemende groep. Samenwerking en innovatie is waar zij steeds naar streven. Dat leidt tot precisie-akkerbouw met positieve resultaten waarvoor grote belangstelling is, ook vanuit het buitenland. Uit liefde voor het vak worden er ook prachtige streekproducten ontwikkeld die tot ver buiten de Hoeksche Waard verkrijgbaar zijn.