De Zuidkant wordt gevormd door grote en kleine dorpen die door eeuwenoude dijken met elkaar zijn verbonden. Vanaf de oever zie je grote schepen op de rivieren, op weg naar de havens van Rotterdam, Dordrecht en verder.

Numansdorp

Numansdorp is een dorp met van alles wat. De brede ligging aan het water zorgt voor een  maritieme sfeer in het dorp. Vanuit de centrale winkelstraat loop je zo richting de gemeentehaven, een paar kilometer verderop liggen de jachthaven aan het Hollands Diep en de golfbaan.

Ontdek Numansdorp

Klaaswaal

Klaaswaal ligt in het hart van de Hoeksche Waard. Het dorp wordt omringd door prachtige dijken met karakteristieke bomenrijen en eindeloze akkers. Het is sinds jaar en dag de plek voor de vmbo-school waar dieren, planten, voeding en zorg centraal staan.

Ontdek Klaaswaal

Zuid-Beijerland

Zuid-Beijerland ligt tussen polders en water, met aan de dijk de fiere molen Landzigt. Hier vind je alles voor je dagelijkse levensbehoeften en méér, zoals een grote modewinkel en een interieurzaak.

Ontdek Zuid-Beijerland

Nieuwendijk

Nieuwendijk is een kleine buurtschap, verscholen achter de Nieuwendijk, omringd door natuur. Wie hier naar buiten stapt, staat binnen een paar minuten middenin de natuur met uitzicht over het water. Vertrekpunt voor de pont naar Tiengemeten.

Ontdek Nieuwendijk

Tiengemeten

Tiengemeten is een uniek natuureiland en het allerlaatste echte eiland van Zuidwest-Nederland, dat alleen per pont bereikbaar is. Natuurmonumenten heeft het beheer over het eiland dat een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers.

Ontdek Tiengemeten