Pannenkoek met honing
Koekebak mejj hooning
Ingrediënten
Bloem – 250 gram (te koop bij verschillende boerderijwinkels en molens in de Hoeksche Waard)
Volle melk – 500 ml
Eieren – 3 stuks
Zout – een 'bietje'
Honing van bijvoorbeeld Imkerij De Hoeksche Bijenkorf
Bereiding
Gebruik altijd verse ingrediënten, want oude bloem heeft een muffe smaak en invloed op de structuur van je pannenkoeken.
Zeef de bloem en doe deze in een grote kom. Voeg het zout toe en daarna de melk en de eieren.
Ik gebruik hiervoor een garde voor een mooi luchtig beslag. Je beslag is goed als deze dikker is dan melk. Laat je pannenkoekenbeslag even een paar minuten rusten.
Verwarm je koekenpan op middelhoog vuur met een beetje zonnebloemolie (of andere neutrale olie) en een beetje boter. Je kunt ook olie en boter op een keukenpapiertje deppen en direct in de pan wrijven. Je pan is dan gelijkmatig ingevet en je weet zeker dat je niet teveel olie en boter hebt gebruikt.
Zet dus de pan op een middelhoog vuur en laat de pan eerst 3 minuten langzaam opwarmen voordat je er voor de eerste keer beslag in doet. Als zich kleine belletjes vormen in het midden van het pannenkoekenbeslag en die belletjes barsten, dan is het tijd om de pannenkoek om te draaien.
Draai de pannenkoek één keer om in de pan en bak aan de andere kant ook mooi goudbruin.
Vet de pan weer in voor de volgende pannenkoek.
Serveer de pannenkoeken met lekker veel honing, vrolijke eetbare akkerlandbloemen en vers geplukte Hoeksche bramen.