Expositie met abstracte fotografie in De Open Hof

De Commissie Kunst in de Kerk organiseert permanent wisselende exposities in de Omloop van De Open Hof in Oud-Beijerland. Dit keer is het een expositie van twee fotografen, Peter de Groot en Janneke Hempel. Het gaat dan vooral om abstracte fotografie.

Peter de Groot (1973) is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Peter gebruikt fotografie om tot abstracte beelden te komen. Hij experimenteert veel en maakt vooral veel foto’s om tot geniale werken te komen. "Ik maak meer slechte foto's, dan goede. Dat is niet erg. Zolang de goede maar heel goed zijn." In 1993 won Peter de 'Kleurenfoto van het Jaar' bij fotoclub de Hoeksche Waard. In 2021 pakte hij het abstracte fotograferen pas echt op. Wie zijn werk ziet, snapt zijn bedoeling een stuk beter.

Foto’s maken heeft Janneke Hempel altijd al leuk gevonden. Ze kocht op haar 12e haar eerste fototoestel van haar eerst verdiende geld. Dat was toen nog een simpel apparaat met cassettes erin; het was analoog, dus er moesten kritisch foto’s worden gemaakt, want het ontwikkelen was duur. Op haar 19e ging ze een stapje verder en heeft ze een analoge spiegelreflexcamera aangeschaft. “Daarmee heb ik veel macro- en natuurfoto’s gemaakt. En nu in het digitale tijdperk, inmiddels met een systeemcamera, zijn de mogelijkheden onbeperkt. Door het vele foto’s maken, leer je ook anders kijken en vind ik het maken van abstracte foto’s een mooie toevoeging. Details, waar je anders aan voorbij zou gaan, worden zichtbaar. Kleuren zijn vaak erg mooi en het is nooit hetzelfde. Dat wil ik dan ook graag laten zien in deze fotoserie.

De expositie is te bekijken maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en ook op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de Protestantse Gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland.

Wanneer

  • Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 - 12.00 uur
  • Elke woensdag 10.00 - 12.00 uur
    14.00 - 17.00 uur

Locatie