(Leren) programmeren tijdens de CoderDojo

Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert een CoderDojo; een internationale club waarbij kinderen van 8 tot en met 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, robots of games.

De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten. De coaches bereiden verschillende lessen voor, voor beginners en gevorderden in verschillende programmeertalen zodat iedereen wat te leren heeft. Maar natuurlijk kunnen deelnemers ook zelfstandig of samen met iemand anders aan een eigen project werken. Bijna alles is mogelijk! De CoderDojo is leuk voor zowel jongens als meisjes. De coaches zitten klaar voor wie ergens tegenaan loopt of advies wil hebben.

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11.00 tot 13.00 uur in het Hoeksch MaakLokaal. Het MaakLokaal ligt tegenover de Bibliotheek in de Lindenhoeve. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. De coronarichtlijnen worden gehanteerd. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo.

Waarom leren programmeren?

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Wanneer

  • Elke maand op de zaterdag van de maand 11.00 - 13.00 uurAanmelden

Locatie