Altijd iets te doen

Hier ben je welkom voor alle informatie over de Hoeksche Waard. Een eiland van rust, ruimte en vriendelijkheid. Vind inspiratie voor een dagje weg of de nieuwste winkels. Zoek lekkere adresjes voor lunch en diner in onze dorpen, ontdek de leukste plekken om naar buiten de natuur in te gaan en beleef de historie van de Hoeksche Waard. Naast deze uitgebreide website hebben we ook twee Inspiratiepunten waar je meer informatie kunt vinden over de Hoeksche Waard maar ook heerlijke streekproducten kunt proeven en allerlei leesmateriaal kunt ophalen, zoals ons nieuwste recreatiemagazine. Ook kun je je opgeven voor onze nieuwsbrief (zie onderaan de website) zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten.

Themaroutes voor fietsers

Rondom de Hoeksche Waard zijn er 3 recreatieve thema-fietsroutes die belangrijke plekken in de verschillende gemeenten van de metropoolregio Rotterdam Den Haag met elkaar verbinden. Drie van deze routes gaan langs of door de Hoeksche Waard en kun je kilometers genieten van een prachtige fietsroute. 

Bekijk de themaroutes voor op de fiets

Lokaal proeven

De Hoeksche Waardse horeca werkt veel met producten uit eigen streek. Want waarom ver zoeken als het in je eigen regio op het land groeit of gebrouwen wordt?

Ontdek onze streekproducten

Recreatiemagazine

Het recreatiemagazine 2024 is uit! De Hoeksche Waard is verrassend veelzijdig en heeft ieder seizoen iets te bieden. Voor jong en oud, voor avonturiers en recreanten. In het nieuwe magazine staan alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij. Een papieren examplaar afhalen? Dat kan onder andere bij één van onze inspiratiepunten (kijk hier voor actuele openingstijden) en bij veel andere locaties. Op deze pagina vind je een overzicht.

Bekijk het magazine

Erfgoedmagazine

In het Erfgoedmagazine 2024 lees je van alles over het erfgoed in het gebied Historisch Haringvliet. Historisch Haringlviet is een van de zeven erfgoedlijnen in Zuid-Holland. De erfgoedlijn Historisch Haringvliet is te vinden in de brede oeverzone van de eilanden rond het Haringvliet. 

Een papieren examplaar afhalen kan bij één van onze inspiratiepunten (kijk hier voor actuele openingstijden).

Bekijk het magazine

Onze tips

In de Hoeksche Waard is er altijd wat leuks te beleven, voor jong en oud! Ga het water op, duik de natuur in of boek een leuk uitstapje met het gezin. Wat je ook zoekt, er zit ongetwijfeld wat voor je tussen. 

Bekijk hier 10 x typisch Hoeksche Waard