Krotensoep met appel

Ingrediënten

Kroten - 3 stuks
Ui - 1 stuk
Knoflook - 1 teentje
Aardappel - 3 stuks
Appel - 1 stuk (Pinova appel van Boerderij De Kikkershoek)
Groentebouillon - 1 liter
Zonnebloemolie - 3 eetlepels
Komijn - 1 eetlepel
Laurierblad - 1 stuk
Tijm - 1 eetlepel
Balsamicoazijn - 2 eetlepels
Zout en peper naar smaak

Bereiding
Was, schil en snijd de groentes in gelijke stukjes. Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui, knoflook en aardappel in 3 eetlepels zonnebloemolie voor ongeveer 5 minuten. Let wel op dat de knoflook niet verbrand.

Voeg de gesneden kroten, appel, komijn, laurier en tijm toe en bak deze al roerend nog 5 minuten mee. Voeg de balsamicoazijn en de groentebouillon toe, genoeg totdat alles onderstaat en kook alles ongeveer 30 minuten.

Haal het laurierblaadje uit de soep en pureer de krotensoep met een staafmixer helemaal glad. 
Vind je de soep te dik dan voeg je nog wat bouillon toe.
Breng op smaak met zout en peper. 

Samen met Chef-kok Michka Chel maakten we ook een video van dit recept. Je bekijkt de video hier.

Bieten is typisch Hoeksche Waards. Dat wist ik ook niet, maar deze knollen groeien super goed op kleigrond. De Hoeksche Waarders noemen ze ook wel kroten of kroote. Extra leuk is dat het blad eetbaar is. Een echte Hoeksche Waardse superfood, want deze groente is megazond.

Kijk voor meer recepten op onze receptenpagina.