Dorpswandeling onder leiding van een gids door het centrum van Oud-Beijerland.

Oud-Beijerland, met in het centrum de mooi gelegen Vliet met daaromheen veel monumentale panden, is gesticht in 1559 door graaf Lamoraal van Egmont. Hij vernoemde het dorp naar zijn echtgenote Sabina van Beijeren. Veel van de door Lamoraal van Egmont ontworpen structuur van het dorp is nog aanwezig. Oud-Beijerland telt 28 rijksmonumenten en 90 gemeentelijke monumenten.

DIT GA JE DOEN

Alvorens de rondleiding word je ontvangen in het Oude Raadhuis. Er is gelegenheid om koffie of thee te drinken, en de gids vertelt je iets over het ontstaan van Oud-Beijerland en het Oude Raadhuis. Onder leiding van één of meer gidsen loop je langs de monumentale panden, onder andere aan de West-Voorstraat en de Havendam. Je stopt even bij de oude zadelmakerij.

INFORMATIE

De rondleiding duurt ongeveer een uur en is te boeken op dinsdag tot en met zaterdag. De maximale groepsgrootte is 10 personen voor 1 gids, en is dus ideaal voor een groep vrienden, een familie of voor een vereniging. Is de groep groter, dan wordt de rondleiding gedaan door meerdere gidsen. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je mailen naar de Historische Vereniging Oud-Beijerland.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Prijzen

  • € 50,00 per gids
  • € 3,50 per persoon voor extra koffie of thee en wat lekkers

Downloads

Locatie