Ze is 10 jaar, luistert aandachtig, durft haar mening te geven en weet wat er speelt in de buurt en op school. Niet zo gek dus dat Elin Quaak daarom dit jaar gekozen is tot de nieuwe kinderburgemeester van de Hoeksche Waard (2023-2024). De scholier uit ‘s-Gravendeel gaat zich inzetten voor gelijke kansen voor alle kinderen en het beschermen van de natuur. Want dat laatste, dat is haar allergrootste passie. Op deze pagina lees je de tips van Elin; plekjes in de Hoeksche Waard die je zeker gezien en bezocht moet hebben!

Oeverlanden Strijensas

Zin in een avontuurlijke wandeling? Sla dan zeker het laarzenpad in dit gebied niet over. Deze wandelroute gaat door de prachtige natuur, waarbij je oog in oog komt te staan met Schotse hooglanders. Met een beetje geluk spot je reeën, vaak tegen zonsondergang. Neem je verrekijker mee, want je ziet diverse vogels in dit waterrijke gebied.

Kijk voor meer informatie

Nog meer natuur...

Smullen van vers ijs bij de boer

Een heerlijk vers ijsje haal je natuurlijk bij de boer, volgens Elin. Hier bezoek je de prachtige boerderijwinkel en is het lastig kiezen welk bolletje dit keer op een hoorntje of in een bakje gaat. Los van het ijs worden hier veel meer verse zuivelproducten en andere lokale lekkernijen verkocht. Terwijl je van je ijsje smult, geniet je van het weidse uitzicht. Er lopen geitjes en kippenl, je wordt vast begroet door de hondjes op het erf. Vergeet zeker geen bezoekje aan de stal, waar je de koeien kunt aaien en brood voert.

Bezoek de winkel

Winkelen in Oud-Beijerland

Hoewel Elin het allerliefste buiten is, vindt ze andere dingen in de Hoeksche Waard ook leuk om te doen. Shoppen in Oud-Beijerland met haar moeder bijvoorbeeld!~Al helemaal als ze daarna belanden bij 'Deli & Bakery' Meiden van de Keuken. “De cupcakes daar zijn superlekker.” aldus Elin.

Bekijk winkelgebied in Oud-Beijerland