Verken het eiland

De meeste Hoeksche Waarders zijn bescheiden over hun woongebied, maar raak je met ze aan de praat dan hoor je de trots in hun verhalen en vertellen ze honderduit. Er valt ook een hoop te vertellen over het eiland. Hier vind je nog de rust en de ruimte, die iedereen bij tijd en wijle nodig heeft. Hier fiets je kilometers weg zonder iemand tegen te komen. Hier is het op alle momenten van de dag verrassend mooi in de natuur.

Oog voor de natuur

Geniet in de vroege morgen van de zonsopkomst en van de reeën die in het struikgewas verdwijnen. Spot de ijsvogel, daar op die tak bij het water. En zie je daar die kudde wilde schapen? De natuur ligt aan je voeten als je er oog voor hebt.

Altijd gezellig!

Met ruim 300 kilometer aan fietsroutes en een wandelnetwerk van bijna 500 kilometer kun je alle kanten op om de mooiste plekken te ontdekken. In de dorpen ontmoet je vriendelijke ondernemers die trots zijn op hun zaak en vol passie kunnen vertellen. Bij het wisselen van de seizoenen zijn er vaak activiteitenmarkten en natuurlijk de vaste jaarmarkten, zoals de paardenmarkt in Puttershoek of in Numansdorp.