Ontdek de regio

De Hoeksche Waard ligt centraal in de Zuid-Hollandse Delta. Hier vind je de rust van een eiland met de reuring van diverse (wereld)steden dichtbij. Je kunt hier alle kanten op! Na een dag onderweg voelt de rust van de Hoeksche Waard altijd als een warm welkom.

Havenstad

Aan de noordkant grenst de Hoeksche Waard aan Rotterdam, een stad die erg populair is vanwege zijn architectuur, musea, festivals en vele winkels. De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en zeker ook op de fiets.

Meer informatie

Hollands oudste

Wie aan de westkant door de Kiltunnel de Hoeksche Waard uitrijdt, zit binnen een kwartier in het hart van Hollands oudste stad: Dordrecht, gelegen aan het drukst bevaren knooppunt van Europa. Voorkeur voor natuur? Rijd dan richting de Dordtse Biesbosch of maak de oversteek naar de Brabantse Biesbosch en geniet van de prachtige vergezichten.

Meer informatie

Naar het strand

Op Voorne-Putten is er van alles te vinden. Van brede zandstranden, unieke natuurgebieden, historische havens tot moderne architectuur. Ook met haar vestingsteden heeft Voorne-Putten een vaste plek in de geschiedenis verdiend.

Meer informatie

Hier aan de kust

Wandelen op het strand. Fietsen in het polderlandschap. Flamingo’s spotten op de slikken. Watersporten in en op het water. Hier moet niets, en kan alles. En van Goeree-Overflakkee reis je eenvoudig door naar Zeeland. 

Meer informatie

Op bezoek bij de buren

Net over de grens, op een uur rijden, ligt de stad Antwerpen. Hier geniet je van de prachtige monumenten, de ligging aan het water en Belgische lekkernijen.

Meer informatie
Stockphoto