Struintocht over Tiengemeten

Contact

Bezoekerscentrum Tiengemeten
Zuid-Beijerland
Plan je route

Tickets

Een hele dag struinen door de ruige natuur van Tiengemeten. Je komt op plekken waar je anders nooit komt! Wandel mee met de gids en ontdek zelf de ruimte, rust en ruigte van dit unieke natuureiland. Een aanrader voor liefhebbers van een stevige wandeling. Trek wel hoge waterdichte schoenen aan!

Wandeling door prachtige ruige getijdennatuur

Aan de westkant van het eiland hebben het water van het Haringvliet en getijden vrij spel. Kleine, nieuwe kreekjes en stroompjes groeien langzaam uit tot brede geulen. Aan de zuidkant van het eiland zit een metersbreed gat in de dijk. Een prachtig gebied met ruige getijdennatuur!

Niet voor niets heeft de bever dit deel van Tiengemeten uitverkoren om één van zijn burchten te bouwen. We wandelen onder leiding van de gids door dit prachtige ruige gebied waarbij je af en toe ook door het water gaat. Met een bootje steken we de kreek over die aan de zuidkant het eiland binnenstroomt. Trek dus zeker hoge, waterdichte schoenen aan!

Alleen op de wereld

Ook is dit de favoriete plek van de roerdomp en een prima broedgebied voor vele rietvogels. Schotse hooglanders banen zich een weg tussen het riet en de wilgen en zorgen zo voor extra dynamiek. Hier, aan de zuidkant van Tiengemeten, waan je je echt even alleen op de wereld.

Wanneer

  • Zaterdag 27 juli 2024 09.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • € 22,50

Locatie