Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing: Leven met bevers - door Jaap Nispeling

Contact

Nationaal Landschap Centrum
Veerweg 1 C
Numansdorp
Plan je route

Waar de bever is, neemt het aantal plant- en diersoorten toe en wordt water vastgehouden. Maar de bever knaagt en graaft soms op plekken waar dat niet zo handig is, bijvoorbeeld in dijken. Het is zoeken naar balans. 

Jaap Nispeling, 67 jaar, heeft als hobby natuurfotografie, zowel boven- als onderwater. Hij is al 30 jaar lid van de Natuurvereniging IJsselmonde (NVIJ), heeft jarenlang de educatie verzorgd met een viertal andere leden om ervoor te zorgen dat de agenda’s goed gevuld bleven voor activiteiten.

Nu houdt hij zich vooral bezig met vogels en natuurlijk ook met bevers. Al vanaf dat de eerste bever Ridderkerk bezocht in 2010, heeft Jaap dag en nacht in de vrieskou gewaakt en wildcamera’s geplaatst om bevers te observeren en te fotograferen en om te zien of de bevers eindelijk het mooi ingerichte “Gorzengriend” als leefomgeving zouden kiezen. Omdat hij toentertijd nog bij de gemeente werkte, kon hij het kappen van de knotwilgen een jaar tegen houden zodat de bever rust kreeg om een burcht in te richten. Regelmatig biedt Jaap presentaties en excursies aan om anderen ook te laten genieten van de familie Castor Fiber.

Kom luisteren naar Jaap zijn verhalen over hoe samen te leven met de bever.

Zien we jou op 3 juli in het Nationaal Landschap Centrum?

Prijzen

  • Gratis

Locatie